Tennisles

jeugdlessen »
zomerseizoen »
winterseizoen »

Tennis voor de jeugd

Kinderen leren in kleine groepjes tennissen. Het plezier in het spel en het aanleren van een goede techniek staat voorop. Een groep bestaat uit maximaal 8 kinderen.

In de winter vinden de lessen voor de jeugd plaats in de tennishal. De overdekte hal stimuleert de jeugd om in de wintermaanden door te gaan met de training. De kosten van de lessen liggen rond hetzelfde tarief als de buitenlessen. Wist u overigens dat het rendement van de lessen in een overdekte hal een stuk hoger ligt? Het indoorlessen is in de praktijk prettiger. De kinderen zijn beter geconcentreerd.

Jeugdlessen...

Bij het inschrijven voor de tennislessen kun je aangeven met hoeveel kinderen je in de groep wilt lessen. De groepsgrootte bepaalt de kosten per les. In een grote groep lessen geeft veel afleiding en minder balcontact, dus moet je kiezen. Hieronder volgt per groepsgrootte een kleine toelichting.

Groep van 7 a 8 kinderen
Deze groep is voor hele jonge kinderen. Er is tijdens de les veel aandacht voor spelletjes, aangooien, vangen en wordt er een begin gemaakt met het aanleren van de slagtechniek. Leeftijd 6, 7 en 8 jaar

Groep van 6 kinderen
Als de kinderen wat beter gaan slaan willen ze meer balcontact en minder spelletjes. Bij het aanleren van de techniek is de groep net groot genoeg i.v.m. het wachten op de aangespeelde bal. Leeftijd 9, 10 jaar

Groep van 5 kinderen
Heel vaak wordt er vanuit gegaan dat de lesgroep een even aantal personen moet bevatten, maar dat is echter niet zo. Enerzijds drukken 5 personen de kosten en anderzijds is er meer aandacht voor het aanleren van slagen dan in een groep van 6 kinderen. Er zijn ook voldoende oefeningen om met 5 personen te spelen. De situatie is redelijk ideaal.

Groep van 4 kinderen
Dit is de meest gunstige groepsgrootte. Er is veel aandacht voor het aanleren van de tennisslagen. Het contact tussen leraar en leerling is groot zodat er ook echt sprake is van inspanning tijdens de les.

Groep van 3 kinderen (half uur les)
Om toch in een kleine groep te lessen en tegelijk de kosten te drukken is dit een mogelijkheid. Een half uur is weliswaar kort, maar de aandacht voor de tennisles is groot.

Als er is ingeschreven en het is niet mogelijk om een groepsgrootte te maken zoals is aangegeven dan neemt "Tennisschool Chris Dijkhuizen" contact op om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Bij de inschrijving kun je trouwens aangeven dat de groepsgrootte niet van belang is en dan wordt er bij de indeling gekeken wat goed uitkomt voor de leerling.

lesreglement | openingstijden | tarieven | contact